5-jarig contract

Er wordt voor 2013 een prijsstijging van rond de 8 procent verwacht op de gemiddelde energie-rekening. Voor een gezin komt dit neer op 160 euro. Dit is een bak met geld! Helaas zit het grootste deel van deze stijging in een verhoging van de BTW en belastingen. Maar ook de tarieven voor vooral gas zullen stijgen. Als consument kun je dus je voordee doen door nu te kiezen voor vaste tarieven. Je hebt dan geen last van eventuele prijsstijgingen op de tarieven voor gas en stroom. Een 5-jarig contract klinkt lang, maar je bent er wel van verzekerd dat je de komende 5 jaar dezelfde tarieven hebt. Je hoeft 5 jaar lang niet overstappen dus het scheelt ook geregel. Een 5-jarig contract met vaste tarieven is ideaal voor mensen die geen risico willen lopen op prijsstijgingen en geen zin hebben om ieder jaar te moeten overstappen! Wat is de beste en goedkoopste energieleverancier met een 5-jarig contract?

Top 3 energieleveranciers met een 5-jarig contract

Er zijn niet veel energieleveranciers waar je een 5-jarig contract kunt afsluiten. Deze contracten zijn namelijk niet zo populair bij consumenten, maar ook niet bij energieleveranciers zelf! Je kunt tenslotte nooit weten wat de toekomst gaat doen. Als de tarieven voor energie gaan dalen, dan zit je als consument 5 jaar lang vast aan te hoge tarieven. Maar het kan ook zijn dat de tarieven flink gaan stijgen. Dit vinden energieleveranciers weer niet prettig omdat een consument dan te goedkope tarieven heeft. Toch zijn er verschillende energieleveranciers waar je een 5-jarig contract kunt afsluiten. Bij de berekening zijn we van een gemiddeld verbruik van een gezin uitgegaan namelijk:

  • 3400 kWh stroom
  • 1600 m2 gas

Bijkomende kosten en eventuele kortingen zijn al verrekend. Het maandbedrag dat je ziet staan is dus het totaalbedrag.

Energieleveranciers Actie Prijs per maand Overstappen
Energie Direct - 158,79 Overstappen naar Energie Direct
NL Energie* Vaste Klantenkorting 160,47* Direct aanmelden bij NL Energie
Nuon - 164,74 Overstappen naar Nuon

*Je krijgt als je overstapt naar NL Energie vaste klantenkorting. Ieder jaar dat je klant bent krijg je meer korting op je energie verbruik. Het eerste jaar betaal je in verhouding meer (namelijk 172,85 per maand), maar het vijfde jaar betaal je maar 135,33 per maand! Het bedrag in de tabel is het gemiddelde genomen over 5 jaar.

Maak jouw eigen website met JouwWeb